Puro Fairtrade Coffee

draagt het Max Havelaar-keurmerk, de garantie dat de kleine koffietelers in het Zuiden een eerlijke prijs krijgen voor hun koffiebonen. Puro helpt de natuurbeschermingsorganisatie World Land Trust om bedreigde stukken regenwoud in het Amazone regenwoud te beschermen. Voor elk kopje Puro koffie wordt een financiële bijdrage afgestaan om regenwoud aan te kopen en duurzaam te beheren.

Puro’s geheime recept bestaat uit een mengeling van koffiebonen, geproduceerd door kleine boeren en plantagearbeiders die met hart en ziel bij de koffieteelt betrokken zijn en met veel zorg hun koffiebonen oogsten. Die passie en zorg proef je in elk kopje Puro koffie…

Puro Noble: een evenwichtige melange met een complex karakter. De Arabica’s zijn geteeld op grote hoogte in Guatemala en hebben een milde en florale smaak die perfect samengaat met Arabica’s uit Peru. Door premium Robusta’s toe te voegen, krijgt de koffie een ondertoon van pure chocolade. Een fijne melange waar je alle kanten mee uit kan.

Puro Fuerte: deze vurige melange van op grote hoogte geteelde en donker gebrande Arabica’s en de fijnste Robusta’s uit Oeganda zorgen samen voor een mooi gebalanceerde kop geurige koffie. Samen met melk geeft deze melange een bitterzoete chocoladesmaak.  

Puro Bio: Deze delicate melange heeft een uitgesproken smaakpatroon. De subtiele chocoladesmaak gaat harmonieus samen met de ondertoon van citrus die de koffie een fruitige en natuurlijk zoete toets geeft. Elk kopje is genieten.